Zelf aan de slag met bloemen

 

Wij je zelf aan de slag met bloemen? Bekijk eens de mogelijkheden die er zijn voor een workshop bloemen. Dit soort workshops zijn vaak laagdrempelig van insteek waardoor ze geschikt zijn voor iedereen. Een workshop bloemen is bovendien gezellig omdat je andere mensen ontmoet met dezelfde interesses. Ook kun je vaak zelf het resultaat mee naar huis nemen en zo verder genieten van de workshop. Wist je dat bloemen ook voor een beter humeur zorgen? Zo profiteer je op meerdere manieren van het volgen van een workshop bloemen. Vaak wordt er gewerkt met de seizoenen. Zo zijn er met de kerst en rond Pasen workshops die met een bepaald thema werken. Dit is ook het geval voor Moederdag en de herfst.  

Creaties maken met bloemen

Tijdens alle workshops met bloemen staat het zelf aan de slag gaan centraal. Zo kun je bijvoorbeeld een krans met droogbloemen maken of ga voor iets anders zoals een guirlande. Er zijn zoveel creatieve mogelijkheden te bedenken om met bloemen bezig te zijn. Dit doe je in een groepje met andere mensen dus je hoeft niet persé jezelf samen met iemand op te geven. Dat is natuurlijk ook mogelijk maar het is niet een pré. Vaak is het mogelijk de workshops als een teamuitje te volgen. Bij de meeste workshops is het ook zo dat je het gemaakte mee naar huis mag nemen. Zo houd je er nog een aandenken aan over.

Bloemschikken en creatief bezig zijn

Bloemschikken en creatief bezig zijn staat dus centraal tijdens de workshops. Daarbij werk je niet alleen met bloemen maar ook met ander groen. Hierdoor geef je net even een andere draai aan je creatie. Verder kun je er voor kiezen om met ander decoratiemateriaal te werken. Zo zijn er met kerst vaak kleine kerstballetjes die je in het bloemstuk kunt verwerken. Met Pasen zijn er weer andere passende decoratiematerialen beschikbaar. Je mag zelf beslissen wat je wel of niet wilt gaan gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.