Wat is een cacaoceremonie?

 

Wie houdt er nu niet van cacao. Naast dat het heerlijk smaakt in chocoladerepen, bonbons en ijsjes, heeft cacao ook een spirituele lading. Cacaobonen hebben een krachtige connectie met Moeder aarde. Door middel van pure cacao wordt een stroperige drank gemaakt die erg sterk van smaak is. Dit wordt gebruikt in een Cacao ceremonie om te verbinden met jezelf en de aarde. Er wordt een ritueel voorbereid wat bijvoorbeeld gelinkt kan zijn aan het zetten van intenties om het juiste pad te bewandelen. Ook kan er juist op gericht worden om los te laten wat jou niet dient. De cacao dient zo als fysieke bekrachtiging voor jouw pad naar zelfheling.

Welke voordelen biedt een cacaoceremonie?

Tijdens een cacao ceremonie ervaar je een gevoel van eenheid met anderen. Je bent in een groep aanwezig waar er ruimte is voor heling. De ceremonieleiders begeleiden de groep om zo in een bijzondere stemming te komen. Dit kan door middel van muziek, bewegingen of dansen. Via verschillende wegen leg jij contact met je binnenwereld en de buitenwereld. Dit kan jou helpen om je verbonden te voelen met jezelf en het leven. Wellicht heb je bepaalde doelen waar je graag aan wilt werken. Tijdens de ceremonie is er tijd en ruimte om hier inzicht in te krijgen zodat je met intentie kan leven.

Wat kan je verwachten tijdens een cacaoceremonie?

Er is geen vaste planning voor een cacao ceremonie. Hoe deze ingedeeld is, hangt af van de ceremonie begeleiders. Waarin wel elke ceremonie overeen komt, is in het gebruik van cacao als ritueel begeleider. Pure cacao verhoogt je aanwezigheid en alertheid. Hierdoor voel jij je helder en scherp. Tijdens de ceremonie kan je inzichten in jezelf en je leven krijgen, waardoor je gemotiveerd raakt om positieve veranderingen te maken in je leven. Zo kan een cacao ceremonie een manier zijn om in je kracht te staan, waardoor je meer sturing aan je leven geeft. Ook kan het een middel zijn om je meer geaard te voelen in het leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *