Wat is duurzame dameskleding

Wat wordt er bedoeld met duurzame dameskleding? Het is een onderwerp waar vaak verwarring over ontstaat. Bij duurzaamheid kun je namelijk aan meerdere facetten denken. Is de kleding geproduceerd met oog op het milieu? Wordt er aandacht besteed aan goede werkomstandigheden voor werknemers? Dit zijn twee belangrijke onderwerpen die deel uit maken van het begrip duurzaamheid. Daarnaast kun je duurzaamheid ook betrekken op hoe lang je de kleding draagt en hoe vaak. Mooie basic items kun je bijvoorbeeld op veel verschillende manieren combineren en zijn onmisbaar in een capsule garderobe. Wanneer deze ook nog eens van goede kwaliteit zijn, kun je spreken van duurzame dameskleding. Meer weten over het maken van duurzame kledingkeuzes? Dat lees je hieronder!

Kies kleding die bij jou past

Hoe zorg je ervoor dat je kleding lang kunt dragen en ook regelmatig uit de kast trekt? Allereerst is het belangrijk dat de kleding die in jouw kast hangt goed bij jouw persoonlijkheid past. Met kleding kun je uitstralen wie je bent en het zegt dus iets over jou. Daarnaast zul je kleding eerder aantrekken als het comfortabel zit. Kijk dus bij het zoeken naar kleding naar fijne stofjes en/of oversized modellen. Verder is het belangrijk om er op te letten waar de kleding is geproduceerd en of het merk is aangesloten bij een organisatie die zich inzet voor goede werkomstandigheden. Met je kleding laat je een impact achter door bewust te kiezen voor duurzaamheid.

Duurzaam omgaan met materialen

Sommige modemerken gaan net een stapje verder door bijvoorbeeld ook een zero waste productieproces na te streven. Een voorbeeld daarvan is dat resten van stof gebruikt worden om nieuwe accessoires te maken. Daarnaast wordt er dan ook geen gebruik van plastic en zijn de verpakkingen gemaakt van gerecycled materiaal. Wil je zeker weten dat een merk voldoet aan alle kenmerken op het gebied van duurzaamheid? Schroom dan niet om een mailtje te sturen en te vragen hoe zij zich inzetten voor het milieu en voor arbeidsomstandigheden. Zo draag je bij aan het creëren van meer transparantie in de mode-industrie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *