Vrijstaande gaskachels kunnen je huis afmaken

Heb je al eens goed gekeken naar moderne vrijstaande gaskachels? Zo niet, dan zou je dat zeker eens moeten doen. De openhaard is zeer bekend als inrichtingselement. En ook gaskachels op zich zijn ons in Nederland niet vreemd, want ongeveer 100 jaar geleden verwarmden we er noodgedwongen onze huizen mee. Ze kregen toen een slechte reputatie als zijnde onveilig, lomp en lelijk. Maar dit is dan ook niet het soort kachel waar we het hier over hebben. We zijn 100 jaar verder en tegenwoordig maakt de gaskachel als vrijstaand element in de woning zijn rentree.

Vrijstaande gaskachel in plaats van open haard

Een mooie vrijstaande gaskachel met open verbranding is in feite een schitterende open haard. Nou denk je misschien, ja mooi, maar daar hoort hout in verstookt te worden. Akkoord, dat is vaak hoe een open haard is vormgegeven, maar dit heeft legio nadelen. Ten eerste moet je hout te zien verkrijgen. De netjes bij het tankstation zijn peperduur en stook je binnen een halve avond op. Ten tweede stinkt houtverbranding. De trui die je aan had, kan in de was. Net als al je andere kleding. En de hele straat geniet mee. Met de geur komt trouwens ook fijnstof vrij, bepaald niet gezond of goed voor het milieu. Nee, een vrijstaande gaskachel met onbeperkte goedkope aanvoer van gas en een geurloze verbranding is dan zo gek nog niet. En de mooie open vlammetje zijn net zo gezellig.

Rustieke woninginrichting

Je hebt vrijstaande gaskachels in alle soorten en maten. Wat te denken van een fraai gesmeed gietijzeren exemplaar met mooi raampje voor een gezellige warmtebron in je rustieke keuken? Prachtig! Het is niet alleen maar een hele fijne warmteleverancier, maar ook nog eens zeer origineel. Daarnaast is het een stuk voordeliger dan je zou denken. Een gasaansluiting had je toch al en gas is nog steeds een goedkope manier om je huis te verwarmen. Het gietijzer houdt bovendien de warmte mooi vast en straalt het op een fijne manier de ruimte in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *