Mooi voor je interieur: abstracte schilderijen

Een kale muur in je huis leent zich perfect voor een abstract schilderij. Met één enkel schilderij kun je een ruimte opsieren. Een abstract schilderij is een perfecte keuze want er valt veel te kiezen. Lees meer in deze blog over wat abstracte schilderijen zijn en wat ze voor je kunnen betekenen.

Abstracte schilderijen zijn echte blikvangers

Misschien denk je bij abstracte kunst meteen aan een schilderij waar één enkele stip op geschilderd staat. Abstracte schilderijen kunnen ook heel kleurrijk en opvallend zijn. Het is een schilderij waarbij vormen geen weergave van de realiteit voorstellen. Wel worden normale elementen die je bij normale schilderijen ziet toegepast. Een abstract schilderij is een samenstelling van verschillende kleuren, vormen, lijnen en contrasten. Een zwart-wit schilderij kan hier ook onder vallen. Omdat het schilderij geen voorstelling is van de realiteit is de kunstenaar heel vrij om te spelen met kleuren en stijlen. Dus bij ieder interieur past een abstract schilderij. Omdat er geen vormen gebruikt worden die iets realistisch voorstellen is iedereen vrij om het beeld te interpreteren. Iedereen zal iets anders in je schilderij zien. 

Een kunstwerk in jouw huis 

Bij een schilderij waarop iets uit het dagelijks leven afgebeeld staat, hebben mensen al snel dat het niet in de smaak valt omdat het te specifiek is. Bij een abstract schilderij heb je dat minder snel, omdat iedereen vrij is om een eigen interpretatie aan het beeld te geven. Dat houdt een schilderij interessant, want het kan zomaar zijn dat je na tien jaar heel anders tegen het kunstwerk aankijkt dan wanneer je het kocht. Abstracte kunst is tijdloos en zal daarom niet snel vervelen. Abstracte schilderijen kun je eenvoudig aan een andere muur hangen in een andere kamer als je toch wat wilt veranderen. Abstracte kunst is geschikt voor allerlei soorten ruimtes zoals de studeerkamer, hal, overloop of woonkamer. En als je echt niks kunt vinden kun je zelf proberen om een abstract schilderij te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.