Meer dan muziek

Met muziek maken kun je een hoop geld verdienen, al is het lang niet zoveel als vroeger. Doordat muziek nu via streamingsdiensten beschikbaar is, verkopen artiesten veel minder platen en cd’s dan vroeger, en via die streamingsdiensten krijgen ze maar een heel klein bedrag per nummer. Maar gelukkig zijn er nog meer manieren om geld te verdienen met je eigen muziek, namelijk met optredens. De meeste artiesten verdienen het grootste deel van hun inkomen met live shows, zoals concerten en festivals. Per ticket krijgen ze een bepaald bedrag, en vaak komt daar vanuit de boeker nog iets bovenop. Dat betekent niet altijd dat dat genoeg is, want zeker nu zijn er voor veel artiesten maar weinig optredens.

Supporten met merchandise

En dat lage aantal optredens betekent voor veel muzikanten ook een lager inkomen. En dat is lastig, want als je fulltime muziek maakt is het niet altijd makkelijk om zomaar een andere bron van inkomen te vinden. Maar je kunt van je huidige status als muzikant wel gebruik maken, als je al een beetje fans hebt. Veel mensen die fan zijn van een artiest zijn namelijk erg blij met leuke merchandise. Druk je bandnaam op een shirt, een petje of misschien zelfs op sokken, en klaar! Maar je kunt het ook creatiever aanpakken, met hele patronen of tekeningen die passen bij je muziek.

Shirts, petten of hoodies

En dan moet je nog een kledingstuk kiezen waar je patroon bij past en wat de mensen willen hebben. Met unisex hoodies kun je eigenlijk de plank niet misslaan. Hoodies zijn vrijwel altijd in de mode, en ze staan iedereen. Misschien zie je ze wel niet op de catwalk, maar de kledingwinkels hangen er vol mee, en influencers en beroemdheden lopen er ook in hun vrije tijd in rond. Zeker nu we veel thuis zitten en thuis werken, komt een hoodie uitstekend van pas. En daar kun je als maker uitstekend op inspelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *