Jarig? Trakteren!

 

Als je jarig bent, mag je trakteren! Iedereen weet nog wel hoe trots je was als je mocht trakteren op school. En dan als bonus ook nog alle klassen langs om alle juffen en meesters ook een traktatie te geven. Dan was je echt jarig, dat was echt feest!

Trakteren op school

Tegenwoordig is trakteren op school iets ingewikkelder dan vroeger. Ten minste, op de meeste scholen. Daar mag je bijvoorbeeld geen zoetigheid en suiker trakteren. En er is altijd wel iemand in de klas ergens allergisch voor, houd daar wel goed rekening mee. Je wilt het immers niet op je geweten hebben dat het desbetreffende kind last krijgt van de allergie. Maar als je je aan alle regels en uitzonderingen moet houden, wat houd je dan nog over?

Traktaties

Als je origineel voor de dag wilt komen maar er vooral niet te veel tijd aan kwijt wilt zijn kun je traktaties ook bestellen. Je kunt ze kant-en-klaar bestellen. Dat kunnen bijvoorbeeld folieballonnen zijn met iets lekkers eraan. Of een voorgedrukt melkpak met iets lekkers erin. Maar als je toch nog wel iets zelf wilt doen kun je ook voor doe-het-zelf traktaties kiezen. Dat zijn dan bijvoorbeeld wikkels van repen, of voorbedrukte puntzakjes. De levertijd van kant-en-klare traktaties is over het algemeen een week. Denk er dus op tijd aan.

Geen eten

Als je geen eten mag of kunt trakteren wordt het wel wat ingewikkelder. Toch zijn er op internet hele leuke ideeën te vinden. Bijvoorbeeld een noppenbal welke je, met wat papier en plakband, omtovert tot vis! Als je er dan een touwtje omheen doet met een ring eraan, kunnen de kinderen ze een voor een uit een (was)mand vissen. Van een stok maak je een hengel door er een touwtje met een haakje aan vast te maken. De kinderen vinden dat een groot feest en die noppenballen zijn absoluut niet duur.

Zo wordt trakteren op school echt een feestje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *