Eerste hulp bij feestvreugde

Als kind was het doodeenvoudig om iets te verzinnen voor op je verjaardagsfeestje. Taartjes versieren, speurtochten, discozwemmen, naar de bios of minigolfen, het was altijd leuk en iedereen kon goed meedoen. Bovendien organiseerde je ouders het voor je en hoefde je alleen maar zelf de uitnodigingen rond te brengen. Op latere leeftijd is het een stuk minder makkelijk voor veel mensen. Je wil iets leuks doen op je verjaardag, maar wat? Samen borrelen is altijd een leuk idee, maar is dat niet saai? Een stadswandeling misschien? Maar heeft iedereen daar wel zin in? En wat doen we als het regent? Nou ja, dan haal je een paar flessen wijn in huis en komt het waarschijnlijk ook wel goed.

Doe het zelf

Je kunt natuurlijk ook zelf wijn gaan maken. Zelf wijn maken? Hoe dan? Het klinkt inderdaad als nogal een klus, en dat is het ook als je de juiste materialen niet in huis hebt. Maar er zijn plekken waar je zelf je eigen wijn kan maken tijdens een workshop, en het eindresultaat mag je natuurlijk zelf proeven en mee naar huis nemen. Dat klinkt toch fantastisch? Het zorgt er bovendien voor dat jullie lekker samen iets doen. Iets nieuws leren is altijd een leuke activiteit voor op een feestje of tijdens een teambuilding. En met zo’n drankworkshop leer je niet alleen iets, je houdt er ook nog eens iets aan over

Het feestje van het jaar

Doordat je op je feest iets gaat doen samen met de feestgangers, zul je het veel beter onthouden dan als je gewoon op de bank of op een terras had gezeten. Niks tegen gezellig op een terras zitten, want dat kan ook heerlijk zijn, maar een actieve middag, waarin je echt iets doet samen, blijft gewoon veel beter hangen. Er worden vast leuke foto’s gemaakt, en de fles van je eigengemaakte wijn kun je ook als souvenir bewaren. Misschien krijg je de smaak wel te maken en gaan jullie volgend jaar weer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.