Een ware eyecatcher in je eetkamer: Een Suar boomstamtafel

Ben je op zoek naar een mooie nieuwe eettafel en wil je echt iets bijzonders? Dan zou je zeker een Suar boomstamtafel moeten kopen. Boomstamtafels zijn al jaren populair. Hun natuurlijke materiaal en uitstraling maken elke ruimte direct gezellig. Suar hout is echter niet niet zo heel bekend in Nederland, en daar moet echt verandering in komen. Een Suar boomstamtafel is namelijk vreselijk mooi en een ware eyecatcher in je eetkamer! Suar is een tropische houtsoort, vandaar dat hij in Nederland niet zo bekend is. Dit hout is echt in het niets vergelijkbaar met de houtsoorten uit Nederland, want het heeft een compleet andere look.

Hoe ziet een suar boomstamtafel eruit?

Heel kenmerkend aan deze houtsoort is de brede, witte spint aan de zijkant van het hout. Dit is een ontzettend mooi accent, waaraan je direct kunt zien dat het suar hout betreft. Daarnaast heeft het hout hele mooie nerven en tekeningen. Veel mensen vergelijken ze met vlammen, want daar hebben ze zeker wel iets van weg. Zoals je kunt lezen is een Suar boomstamtafel zeker niet te vergelijken met standaard boomstamtafels, zoals die van berken- of eikenhout. Dit soort tafels wordt dan ook vaan gekocht door mensen die echt iets unieks willen, en geen genoegen nemen met het standaard assortiment boomstamtafels.

Handgemaakte tafels uit één stuk hout

De reden dat dit soort boomstamtafels überhaupt populair zijn geworden is natuurlijk dat ze zijn gemaakt uit één en hetzelfde stuk hout. Men neemt daarvoor het midden van een complete boomstam en werkt die helemaal af. Je kunt je voorstellen hoe ontzettend groot en breed die boom moet zijn geweest, en dat de kans klein is dat hij uit Nederland komt. De meeste planken voor boomstamtafels komen dan ook uit het buitenland, en zeker een Suar boomstamtafel heeft al een flinke reis achter de rug. Deze tropische houtsoort groeit alleen in warme en vochtige klimaten, en dat kunnen we van Nederland niet zeggen. Gelukkig maar dat deze houtsoort gemakkelijk kan worden geïmporteerd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *