Een slappe buik na de zwangerschap, wat nu? 

Na de zwangerschap willen we als vrouw graag ons oude lichaam weer terug. Toch blijkt dit in de praktijk helaas niet altijd haalbaar. In de meeste gevallen blijft je lichaam altijd iets voller dan je gewend was. Vooral je buik verandert zichtbaar. Dat is ook niet zo gek, want je kindje heeft er alle ruimte in gehad. Je buik veert voor een groot deel terug na de zwangerschap, maar wat als het toch een beetje blijft blubberen?  

Buikvet verliezen  

Begrijp het niet verkeerd, wat buikvet is hartstikke normaal. Zéker na een zwangerschap hoef je je hier niet druk om te maken. Maar voel je je dermate onzeker over de veranderingen van je buik en zijn er wat zwangerschaps kilo’s blijven hangen? Dan is het wel de moeite waard om je buikvet aan te pakken. De combinatie van slappe huid met toegenomen vet maakt namelijk dat het een beetje gaat hangen. 

Gericht trainen  

Veel vrouwen blijven na de zwangerschap achter met diastase. Dat wil zeggen dat de rechte buikspieren niet meer helemaal samenkomen, en er dus altijd een soort opening tussen blijft. Soms trekt dit na een paar maanden weg, maar niet altijd. Het kan dan helpen om wat gerichte oefeningen te doen. Je kunt het beste bij een fysiotherapeut vragen welke oefeningen voor jou geschikt zijn, want niet alle buikspieroefeningen hebben een positief effect op je diastase.  

Waist Trainer  

Met een kleintje in de wieg is het heel logisch dat er in je hoofd even geen ruimte is voor afvallen of sporten. Een Waist Trainer kan dan een uitkomst zijn. Dit is een band om je middel als een soort korset, en kun je afstellen op jouw eigen figuur. Vooral in de zomer, als je kleding wat dunner is, kan dit net de zelfvertrouwen-boost geven die je nodig had. Zo’n Body Shaper ondersteunt bovendien bij je herstel na de zwangerschap, wat je lichaam nog net een zetje in de goede richting kan geven. Win-win!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *