BHV training voor veiligheid op de werkvloer

Wist je dat het verplicht is dat je als bedrijf maatregelen moet nemen op het gebied van BHV training? De opleiding van je personeel is daar een belangrijk onderdeel van. Hier kun je verschillende opleidingen voor volgen. Zo is er bijvoorbeeld de basisopleiding BHV waarin alle principes van bedrijfshulpverlening aan bod komen. Als je een groter bedrijf hebt, is het in veel gevallen van belang dat er een ploegleider BHV aan te wijzen is. Om te zorgen dat deze zijn of haar werkzaamheden goed uitvoert kan hiervoor een speciale opleiding worden gevolgd, namelijk ploegleider BHV. Wil je meer weten over de verschillen tussen de basiscursus en de ploegleider opleiding? Lees dan hieronder verder!

Volgen van de basistraining BHV

Zodra er sprake is van een alarmerende situatie waarbij de veiligheid van werknemers in het geding is, moeten er een aantal werknemers het voortouw nemen. Dit zijn eigenlijk altijd de werknemers die die basistraining HBV hebben gevolgd. Zij zullen bijvoorbeeld ook contact op nemen met de hulpdiensten. In de cursus komt aan bod hoe zij op verschillende noodsituaties moeten reageren. Niet alleen de praktische handelingen komen aan bod maar er is ook aandacht voor hoe de communicatie verloopt. Dit is namelijk essentieel voor een goed verloop van bijvoorbeeld een evacuatie. Er zijn verschillende manieren waarop een basistraining BHV vormgegeven kan worden. Neem daarvoor contact op met een instantie in de buurt.

De ploegleider opleidingen voor BHV

Is er in jouw bedrijf een ploegleider BHV nodig? Wanneer je met anderen BHV-ers moet samenwerken kan het handig zijn dat er een iemand de leiding neemt. Deze is dan verantwoordelijk voor het gehele proces. In de opleiding komt aan bod hoe hij of zij de verantwoordelijkheden zo optimaal mogelijk kan vervullen. Zo leert de ploegleider om de bedrijfshulpverleners zo goed mogelijk voor te bereiden op bepaalde situaties. Ook kan deze het voortouw nemen in het op pijl houden van de kennis op het gebied van BHV in de organisatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.