Aan de slag met chocolade

Chocolade, wie houdt er nu niet van? Vele mensen zijn er verzot op. Drop, chips en toffees zijn nog wel te weerstaan maar voor chocoladerepen en bonbons zwicht menigeen.

Deze lekkernij is zeer geliefd. Chocolade is goed tegen stress en je wordt er vrolijk van. Vooral ambachtelijk gemaakte chocolade van de echte chocolatiers is een heerlijkheid. Het lekkers past bij elke gelegenheid of koop het gewoon voor bij een kopje koffie. Leuk om te geven en nog leuker om te krijgen.

Workshop

Voor diegenen die er geen genoeg van kunnen krijgen, is een chocolade workshop een echte aanrader. Leer van alles over de beste kwaliteit chocolade, maak zelf lekkere bonbons en vergeet daarbij zeker niet te proeven.

Samen chocolade en bonbons maken is natuurlijk heel gezellig. Je maakt plezier en het is nog lekker ook. En het leuke is dat iedereen kan meedoen. Maak er een zoet uitje van met familie, collega's of vrienden.

Waar komt de chocolade eigenlijk vandaan? Hoor van een expert waar de cacaobonen worden geplukt en hoe deze vervolgens worden verwerkt. Hij kan ook meer vertellen over hoe je chocolade moet bewerken en hoe je ermee kan decoreren of kokkerellen.

Callebaut

Chocolademakers, chef-patissiers en bakkers van over de hele wereld maken graag gebruik van Belgische chocolade voor hun zelfgemaakte heerlijkheden van chocolade. Vooral Callebaut is geliefd. Callebaut wordt al 110 jaar gemaakt in hartje België. Hierbij worden de fijnste ingrediënten gebruikt.

Na het informatieve gedeelte gaat iedereen aan de slag. Nadat de deelnemers zelf bonbons en/of chocolade hebben gemaakt, mag deze worden gedecoreerd. Al het lekkers mag na afloop mee naar huis worden genomen.

Kinderfeestjes

Chocolade maken is ook leuk voor een kinderfeestje. Als de jarige job een echte zoetekauw is, is zo'n workshop een goed idee. De kinderen zijn lekker bezig. Naast bonbons en chocolade kunnen zij ook chocoladelolly's maken. De heerlijke creaties van chocolade mogen meegenomen worden om thuis uit te delen. Er zijn ook chocopartijtjes bij de jarige thuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *